.Ενδοκυβερνητικές τριβές για την ιθαγένεια


Τη διαβεβαίωση πως η αντικατάσταση του νόμου για την απόδοση της ιθαγένειας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, αφού ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει αναγκαστικά να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.
Είχε προηγηθεί η δήλωση της εισηγήτριας του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει».
Τη διαφωνία της εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ, με ηγετικά στελέχη της να διαμηνύουν ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ότι «ας υποχωρήσει μια φορά και η ΝΔ».
«Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και πως δεν υπάρχει τίποτε το προοδευτικό σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.