.Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο έτους, λόγω των προοπτικών περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ασθενή οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης και την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης. Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3178 δολάρια, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και η ισοτιμία του διαμορφώθηκε στα 1,32 δολάρια.

Μετά τα σχόλια του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ μίας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ανακοινώθηκε χθες ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου - μειώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. 

Οι προσδοκίες ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για ένα πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού οδήγησε τις αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ χθες, με την απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στις 5 μονάδες βάσης (0,05%) κάτω από το μηδέν, που αποτελεί χαμηλό 16 μηνών.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.