.Η Γαλλία επέστρεψε στην ύφεση

Οπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, τόσο η ύφεση στη Γαλλία, όσο και η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Γερμανία έριξαν τη σκιά τους πάνω από την ευρωζώνη και σύμφωνα με οικονομολόγους δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την εύθραυστη ανάπτυξη στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο.

«Το ΑΕΠ της Γαλλίας -που αναλογεί στο 21% της οικονομίας της ευρωζώνης- παρουσίασε μία απροσδόκητη συρρίκνωση κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, έπειτα από μία ανάπτυξη κατά το δεύτερο της τάξης του 0,5%», συνεχίζει η εφημερίδα, παραθέτοντας τα μεγέθη που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές, που ήταν ένας σημαντικός τομέας για την ανάκαμψη της Γαλλίας, μειώθηκαν απότομα, ενώ ταυτόχρονα μερικές εταιρικές επενδύσεις σημείωσαν πτώση και οι καταναλωτικές δαπάνες επιβραδύνθηκαν.

Στασιμότητα στην ευρωζώνη
Αρνητική είναι και η συνολική εικόνα για την ευρωζώνη, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αποτυπώνεται εικόνα στασιμότητας με την οικονομία στις χώρες του ευρώ να καταγράφει ανάπτυξη μόλις 0,1% την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ποσοστό μικρότερο από το 0,3% του προηγούμενου τριμήνου.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανάκαμψη είναι ακόμη πιο αδύναμη από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, με τις κακές επιδόσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας να απειλούν με εκτροχιασμό τις προσπάθειες μεταρρύθμισης των οικονομιών τους.

Η ασθενική ανάπτυξη ήταν από τους βασικούς λόγους που η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο, στο ιστορικό χαμηλό 0,25% από το ήδη χαμηλό 0,5%.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.