.Τσίπρας: Το μνημόνιο θα τελειώσει το βράδυ των εκλογών


Αντικατάσταση του μνημονίου με ένα Εθνικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση του τόπου, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή, εξήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

«Το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο το βράδυ των εκλογών που ο λαός μας θα δώσει μια μεγάλη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομική σταθεροποίηση της χώρας, η κινητοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της για την ανάκαμψη, και η εμπέδωση αισθήματος κοινωνικής ασφάλειας και δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό.

Ισχυρή δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, «είναι να βγάλουμε τον λαό από την περιπέτεια του Μνημονίου» και «να μετατρέψουμε την Ελλάδα από εντολοδόχο αποφάσεων τρίτων, σε πολιτικά ισότιμο εταίρο και ουσιαστικό συμμέτοχο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Κάνοντας λόγο για «παιχνίδι λέξεων» εκ μέρους της κυβέρνησης και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλοι σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες» και πρόσθεσε:

«Άλλωστε, το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο το βράδυ των εκλογών που ο λαός μας θα δώσει μια μεγάλη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

Το μεγάλο ερώτημα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ποιο είναι το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Παρουσιάζοντας δε το σχέδιο του κόμματός του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ιεράρχησε σε πέντε προτεραιότητες:

1. Αντικατάσταση, με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, του καταστροφικού Μνημονίου, με ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου. Και ταυτόχρονα έναρξη της αληθινής, σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

2. Δημοσιονομική σταθεροποίηση, με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

3. Διαμόρφωση ενός σταθερού εργασιακού και φορολογικού πλαισίου.

4. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε ως εθνικό πρόβλημα.

5. Αποκατάσταση και διεύρυνση των θεσμών κοινωνικής προστασίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.