.Περιστολή δαπανών για να ορθοποδήσουμε


Ως τον πρώτο «κρίκο» μιας σειράς νομοσχεδίων που θα αποτελέσουν την «αλυσίδα» για την έξοδο της χώρας από την χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το σχέδιο νόμου για την δημοσιονομική εξυγίανση.
Σ΄αυτό, μεταξύ άλλων φέρνει μειώσεις στους μισθούς του πρωθυπουργού, των υπουργών αλλά και στα μισθώματα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.
Ο υπουργός ανέφερε στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων ότι η κυβέρνηση ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας την οποία χαρακτήρισε «εθνικό στόχο». Εξήγησε όμως ότι «αφετηρία της μεγάλης προσπάθειας είναι η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, η πρωτοφανής ύφεση και η ανεργία». 
Επισήμανε ότι η στρατηγική του υπουργείου για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση περιλαμβάνει «μέτρα και πολιτικές για την ενίσχυση της ρευστότητας. Να περιορίσουμε την κυκλική διάσταση του ελλείμματος. Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και της αναδιάρθρωσης.
Από την άλλη στοχεύουμε στο ξερίζωμα της σπατάλης. Έτσι επιτυγχάνουμε αμφίπλευρα και βιώσιμα τη μείωση του ελλείμματος. Βασική πολιτική επιλογή μας να ορθοποδήσει η χώρα. Να πορεύεται χωρίς δανειακές ανάγκες». Επιπροσθέτως, παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του νομοσχεδίου, είπε:
Για την εξυγίανση των δημοσιονομικών ελέγχων
«Τήρηση ορθής απεικόνισης. Θεσπίζεται η επιτροπή συντονισμού ελέγχων. Επιτρέπεται η σύσταση μονάδων εσωτερικού ελέγχου. Προβλέπεται διενέργεια έκτακτων ελέγχων. Συνεπώς προωθούνται διορθωτικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος . Μείωση του ελεγκτικού κόστους. Ασκείται για πρώτη φορά έλεγχος στους φορείς. Επιβάλλονται κυρώσεις, δημοσιονομικές διορθώσεις και καταλογισμοί.
Μείωση δημόσιας δαπάνης για λειτουργία πολιτικού συστήματος
« Καταργούνται τα έξοδα παράστασης πρωθυπουργού και υπουργών. Εξισώνονται οι αποδοχές τους με τις αποδοχές του βουλευτή. Επιφέρει ετήσιο δημοσιονομικό όφελος 420.000 ευρώ. 
Ήδη προχωρήσαμε στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με την οποία μειώνονται οι αποδοχές των γενικών γραμματέων, αντίστοιχες μειώσεις στις αποδοχές όλων των άλλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης που σχετίζονται. Προκύπτει εξοικονόμηση ύψους 9 με 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Μείωση μισθωμάτων
«Για τα μισθώματα από 3.000 ευρω και πάνω μείωση στο 25%. Αποκλείεται κάθε αύξηση μισθωμάτων πριν 1 Ιανουαρίου του 2015. Η μείωση των μισθωμάτων δεν εφαρμόζεται όταν έχουν ήδη γίνει σχετικές μειώσεις. 
Η υιοθέτηση προοδευτικής κλίμακας εξασφαλίζει ισότητα στην κατανομή του βάρους. Μια ρύθμιση που θα επιτύχει καθαρή εξοικονόμηση δημόσιων πόρων πάνω από 15 εκατ. ευρώ ετησίως.
Η μεικτή περιστολή για μισθώσεις κεντρικής διοίκησης αγγίζει τα 21 εκατ. ετησίως».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.