.Το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα


Τη στήριξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις και παράλληλα δήλωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές, όπως είπε, τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης, καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων. 

Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, θα έχει στόχο την ολοκλήρωση αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι η τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.
         
Ο κ. Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα παραμονής των μελών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί. 

Επίσης, είπε ότι δεν γνωρίζει για το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας ώστε να δοθεί στα μέλη του συμβουλίου του Ταμείου και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι πάντα η τακτική που ακολουθείται και από τους Ευρωπαίους συνεργάτες και θα γίνει (η ετοιμασία της έκθεσης) όταν "όλα θα ξεκαθαριστούν", επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.