.Η Γερμανία αντεπιτίθεται;

Ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών Γκάμπριελ κάλεσε την Υπηρεσία Πληροφοριών BfV να παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του αντιευρωπαϊκού και ρατσιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) μετά τη δήλωση της επικεφαλής του ότι οι συνοριοφύλακες θα πρέπει να πυροβολούν τους παρανόμως εισερχόμενους στη χώρα! Θα έχει συνέχεια η προτροπή Γκάμπριελ; Το ερώτημα είναι κρίσιμο τόσο για τη Γερμανία όσο και για την ΕΕ συνολικά.

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες η Εναλλακτική επένδυε κατά κύριο λόγο στην ανησυχία και ανασφάλεια ενός σημαντικού τμήματος της κοινής γνώμης για την περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, χάριν της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μία ατζέντα μέχρι τότε διαφορετική από το ρατσιστικό παραλήρημα του ακροδεξιού μορφώματος PEGIDA.

 Στο όνομα της ψηφοθηρίας και με τις δημοσκοπήσεις να τη δείχνουν άνω του 10%, και κυρίως τη ρητορική της να έχει θέσει σε κατάσταση πολιτικής ομηρείας τους Βαυαρούς χριστιανοσοσιαλιστές, η Εναλλακτική θέλησε να συνδυάσει την τρομολαγνεία για το ευρώ με μια ακραία ρατσιστική προσέγγιση στο Προσφυγικό.

Αν η BfV υλοποιήσει την προτροπή του αντικαγκελαρίου και βοηθήσει να αναδειχθεί η Εναλλακτική όχι πλέον ως η παράταξη των σοφών καθηγητών που νοσταλγούν το μάρκο αλλά ως μια σκληρή ακροδεξιά που θίγει τις ευαισθησίες και τις συλλογικές ενοχές της γερμανικής κοινωνίας για το ναζιστικό παρελθόν, τότε θα πρόκειται για την πρώτη σοβαρή αντεπίθεση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη. 

Στη Γαλλία, οι σοσιαλιστές Ολάντ-Βαλς τρέχουν πίσω από τον Σαρκοζί και τη Λεπέν για να δείξουν ότι έχουν λιγότερες αναστολές από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά στη σκληρή κατασταλτική πολιτική στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, και την ίδια στιγμή στη Βρετανία ο Κάμερον έχει υιοθετήσει και πλειοδοτεί την αντιευρωπαϊκή ρατσιστική ατζέντα του Φάραζ με σημαία τη δυνατότητα άρνησης καταβολής προνοιακών επιδομάτων στους νεοεισερχόμενους στη χώρα αλλοδαπούς.

Στη συλλογική μνήμη της Γερμανίας δεν υπάρχει μόνο η αποστροφή και ενοχή για τον ναζισμό, αλλά και ο πόνος και το τραύμα της προσφυγιάς: Το 1945 πάνω από δέκα εκατομμύρια Γερμανοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν περιοχές της Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας και άλλων Ανατολικών Χωρών, ενώ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τρία περίπου εκατομμύρια εγκατέλειψαν την Ανατολική Γερμανία.

Θα σώσει τελικά η Γερμανία την τιμή της Ευρώπης αρνούμενη την κανονικότητα και την πολιτική ορθότητα σε ένα πολιτικό μόρφωμα που επενδύει στην περιχαράκωση και το μίσος; Η θετική απάντηση συνδέεται με ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα της χώρας στη Γηραιά Ηπειρο.


.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.