.Θα μας βγάλουν από τη ζώνη Σένγκεν;

Είναι το νέο ερώτημα – εφιάλτης για την Ελλάδα η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα διπλό Grexit, αυτό στην οικονομία και το άλλο στο Προσφυγικό.
Μπορεί για κάποιους να μην έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση της Σένγκεν, άλλωστε χωρίς άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο οι περισσότεροι Έλληνες δεν κάθονται να ασχοληθούν και ιδιαίτερα.
Όμως, η υπόθεση αυτή είναι πιο σοβαρή κι από μια ελληνική χρεοκοπία. Είχαμε πει παλιότερα ότι οι Έλληνες μπορεί να ζήσουν με ελάχιστα, με άδειες τσέπες, με φτώχεια. Αλλά δεν μπορούν να αντέξουν μια εθνική τραγωδία. Και η έξοδος από τη Σένγκεν, τυπικά ή ουσιαστικά θα είναι μια εθνική τραγωδία τεραστίων διαστάσεων.
Δεν θα χρειαστεί καν να πάρουν αποφάσεις οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών. Με το που θα κλείσουν τα σύνορα σε Σκόπια και Βουλγαρία η Ελλάδα απομονώνεται πλήρως, μετατρέπεται ντε φάκτο σε αποθήκη ψυχών, όπως συνηθίζουμε λυρικά να λέμε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους, θα μπαίνουν από τα ελληνικά σύνορα αλλά δεν θα βγαίνουν.
Οι Ευρωπαίοι σκόπιμα εθελοτυφλούν και συγχέουν τα πράγματα όπως τους βολεύει. Άλλο η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί ένα πρόβλημα κι άλλο οι μεταναστευτικές ροές που δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο οι Τούρκοι διακινητές θα αλωνίζουν στα παράλια και ο πόλεμος στη Συρία θα συνεχίζεται με τη σφραγίδα της Γαλλίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας κ.λπ.
Για να τα ξεκαθαρίσουμε: Άλλο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φτιάξει πέντε hot spots και να κάνει καταγραφή των μεταναστών κι άλλο ότι μπαίνουν χιλιάδες κάθε μήνα από τα νερά του Αιγαίου. Οι ξένοι συγχέουν επίτηδες τα δύο θέματα για να κουνήσουν το δάκτυλο στην Ελλάδα και να μεταθέσουν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Κλείνουν ένα ζήτημα που αφορά όλους στα ελληνικά σύνορα έτσι ώστε να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν. Να μην επιτρέπουν στους ξένους πρόσφυγες ή μετανάστες να μπουν στις δικές τους πατρίδες και να αφήσουν την Ελλάδα να διαχειριστεί ένα εκατομμύριο άτομα το χρόνο που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη.
Το έγκλημα των Ευρωπαίων είναι μεγάλο. Άφησαν την Ελλάδα στο έλεος του Θεού, χορηγούν στην Τουρκία δισεκατομμύρια αλλά η Άγκυρα δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει τους δουλέμπορους και ταυτόχρονα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Συρία αναγκάζοντας χιλιάδες Σύρους χτυπημένους από τον πόλεμο να αναζητούν διεξόδους διαφυγής.
Και η κυβέρνηση τι κάνει; Απλά ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων στοιχείων της Ευρώπης. Ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και περίπτερο, δεν δείχνει έτοιμη να κάνει ούτε σωστή καταγραφή των προσφύγων, ούτε να τους περιθάλψει για όσο χρειάζεται, αλλά ούτε και να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η βασική πηγή του κακού είναι η πολιτική τους στο Μεσανατολικό και η ανεξέλεγκτη και προκλητική Τουρκία.
Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι ούτε με τον… αμερικανικό στόλο παραταγμένο στο Αιγαίο δεν μπορεί να σταματήσει η ροή προσφύγων. Ξέρουν ότι η μικρή Ελλάδα με τα πενιχρά μέσα δεν είναι σε θέση να ανακόψει τα κύματα. Εκτός κι αν οι «ανθρωπιστές» Ευρωπαίοι θέλουν να βουλιάζουμε τα καράβια στο Αιγαίο και να πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Εκτός κι αν θέλουν, όπως είπαν μερικοί Γερμανοί, να τους πυροβολούμε, να σκοτώνουμε μικρά παιδάκια. Αυτός είναι ο ανθρωπισμός τους.
Το προσφυγικό απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα. Είναι αδύνατο να δεχθούμε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμη κι αν οι περισσότεροι φεύγουν για την Ευρώπη. Αν από τους 850 χιλιάδες που μπήκαν το 2015 στην Ελλάδα έμειναν οι 100 χιλιάδες αυτό αρκεί για να διαλύσει τη χώρα. Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε γκέτο, το ίδιο και αρκετά ελληνικά νησιά. Στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις βράδυ από το φόβο των μεταναστών. 
Όχι, αυτό δεν είναι καθόλου ξενοφοβικό. Άνθρωποι απελπισμένοι, φτωχοί, πεινασμένοι είναι που όταν κινδυνεύει η ζωή τους ή του παιδιού τους θα μετατραπούν σίγουρα σε αγρίμια. Θα σκοτώσουν, θα βιάσουν, θα ληστέψουν όχι απαραίτητα γιατί είναι εγκληματικά στοιχεία. Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ. Άλλος ένας Έλληνας νεκρός από μαχαίρι αλλοδαπού. Είναι θέμα χρόνου να ζήσουμε και περιπτώσεις όπως στην Κολωνία και αλλού με τις επιθέσεις σε γυναίκες.
Για σκεφτείτε λοιπόν να κλείσουν τα σύνορα. Να βγει η Ελλάδα (επίσημα ή ανεπίσημα) από τη ζώνη Σένγκεν. Το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί γιατί οι χιλιάδες ξένοι που θα μπουν από το Αιγαίο δεν θα μπορούν να βγουν από πουθενά. Είτε η Ελλάδα θα τους αφήνει με πλοιάρια να φεύγουν για την Ιταλία είτε θα γεμίσουν τις πόλεις και τα χωριά μας.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κι από μια χρεοκοπία, απλά δεν καταλαβαίνει ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος και μεγάλος. Η κυβέρνηση οφείλει να ξυπνήσει, να αφήσει τη «χαλαρή» στάση και να κινηθεί πιο δυναμικά. Να απαιτήσει από την Ευρώπη να πιεστεί η Τουρκία. Να ζητήσει κονδύλια, να ζητήσει δυνάμεις της Frontex (κι όχι βεβαίως κοινές περιπολίες με τους Τούρκους). 

Αν δεν το κάνει απλά επιδεινώνει την κατάσταση. Θυμηθείτε τι είπε προ ημερών ο Πανούσης. Τους έλεγε όταν ήταν υπουργός ότι θα έρθουν 1 εκατ. μετανάστες κι αυτοί τον κατηγορούσαν για καλοπερασάκια. Αυτοί που έκαναν σήμα στους μετανάστες ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, τώρα έχουν το πρόβλημα μπροστά τους. Δυστυχώς αργήσαμε πολύ...

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.