.Δεν υπάρχουν περιθώρια

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ασήμαντες οι διαφορές που εμποδίζουν τη σύγκλιση των απόψεων και την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στα δύο κρίσιμα ζητήματα της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Γιατί οι διαφορές είναι οικονομικές, τα ποσά είναι μεγάλα και τα συμφέροντα ισχυρά. Αρα αναπόφευκτη η καθυστέρηση σε σχέση με την υπέρβαση των αντιδράσεων. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους, φυσικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποκλειστικά ελληνικό το πρόβλημα με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και το όριο ζωής του φρέσκου γάλακτος. Τα στοιχεία, όμως, είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά. Ο τζίρος από την εμπορία του φρέσκου γάλακτος ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια τον χρόνο και οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι στη χώρα 27,6% υψηλότερες από τα άλλα κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΛΛΑ μεγάλα χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρμόδιοι για τον χειρισμό των θεμάτων υπουργοί. Οσο ταχύτερα ρυθμιστούν οι συγκεκριμένες εκκρεμότητες, τόσο συντομότερα θα μπούμε στην τελική ευθεία για την έξοδο από την κρίση.

 Διότι όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που συνδέονται με τη μείωση των τιμών των διαφόρων ειδών είναι απαράβατη προϋπόθεση προκειμένου ν' αξιολογηθούν θετικά οι μεταρρυθμιστικές επιδόσεις μας.


ΕΙΝΑΙ προφανές ότι είναι επιβεβλημένη η επιλογή μέτρων τα οποία θα συνδυάζουν τα ισχύοντα στα άλλα κράτη - μέλη με μια ουσιαστική μείωση των τιμών των συγκεκριμένων φαρμάκων και του γάλακτος στην ελληνική αγορά. 

Μια τέτοια λύση θα πρέπει να κριθεί ικανοποιητική από την τρόικα και θ' ανοίξει τον δρόμο για τις εξελίξεις που ευχόμαστε κι αναμένουμε. Γι' αυτό, άλλωστε, και πιέζει ο πρωθυπουργός να κλείσει η διαπραγμάτευση αυτή το ταχύτερο δυνατό.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.