.«Ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ η τραπεζική ένωση»

 Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εκκαθάρισης των Τραπεζών (Single Resolution Mechanism) πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, υπογράμμισαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο μετά τη λήξη του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προεδρεύων του Ecofin, τόνισε ότι η ελληνική Προεδρία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την τραπεζική ένωση πριν τις ευρωεκλογές. 
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις δύο επόμενες συνεδριάσεις του Ecofin, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι η ελληνική Προεδρία είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ και των ευρωπαϊκών οργάνων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ΕΕ και θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.