.Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο κ. Κατρούγκαλος;

Δεν φτάνει που καταστρέφουν την πραγματική οικονομία, προκαλούν και από πάνω. “Άνθρωποι σαν και εμένα, που έβγαζαν 40 έως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. “Αυτό πρέπει να αλλάξει” καθώς δεν “μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί” συνέχισε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
Η δήλωση αυτή φανερώνει δύο πράγματα.
Πρώτον, η κυβέρνηση έχει ήδη πάθει ιδρυματισμό, η απόστασή της με την κοινωνία έχει γίνει χαώδης και πλέον η χάραξη της πολιτικής από το Μέγαρο Μαξίμου απέχει από την πραγματικότητα.
Δεύτερον, πως τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν είχαν ποτέ σχέση με την κοινωνία. Ήταν πάντα καλοταϊσμένοι από το κράτος γραβατάδες, με μόνη τους ανησυχία ποιο ποσεδάκι θα φορέσουν. Δεν έχουν καμία αίσθηση της αγωνίας των νέων επιχειρηματιών να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, δεν ξέρουν τι σημαίνει να περιμένεις στην ουρά του ΟΑΕΕ.
Για όλους όσοι ζουν στο έδαφος της πραγματικής ζωής - της αγοράς και της οικονομίας - δεν χρειάζονται μελέτες και κόντρα μελέτες για να φανεί και να καταδειχθεί το αυτονόητο.
Δεν μπορεί ένας δυναμικός 40αρης που έχει μάθει να αγωνίζεται με όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του να αποδεχθεί την ιδέα ότι το κράτος όχι μόνο θα γίνει ετσιθελικά συνέταιρος στην τσέπη του, αλλά θα τον οδηγήσει και σε ατραπούς καταστροφής αν συνεχίσει να είναι ένας ειλικρινής πολίτης και ένας παραγωγικός επαγγελματίας.
Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η κατηγορηματική αντίθεση των επαγγελματιών να αποδεχθούν τα κοστούμια που έχουν ετοιμάσει για εκείνους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ – είτε πρόκειται για ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά κοστούμια, είτε πρόκειται για φορολογικά κοστούμια. Και τα ετοιμοπαράδοτα «συνολάκια» προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από κανένα μοχθηρό Κουαρτέτο ή το ανάλγητο ΔΝΤ.

Η συνταγή για την διαρκή αύξηση των φόρων και των εισφορών – τελών μπορεί να είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για τους κάθε λογής λογιστές του διαχρονικού «κομματικού κράτους», αλλά σήμερα πέραν όλων των άλλων τεκμηριωμένων αντιδράσεων δεν μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει τα αναμενόμενα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.