.Το διακύβευμα της εκλογής και η ενότητα

Στην τελική ευθεία μπαίνει από αύριο η ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ. Ωστόσο, το διακύβευμα της επικείμενης εκλογής δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον τους υποψηφίους. Ούτε καν ένα πολιτικό κόμμα. Αφορά κατ΄ αρχήν την ισορροπία του πολιτικού συστήματος, καθώς είναι ανάγκη η χώρα να αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι σαφές ότι η ΝΔ, που έχει ευθύνες ως ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος από το '74 έως και σήμερα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κρυφτεί» πίσω από διαδικασίες, άγονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές συγκρούσεις. Εχει και αυτή ευθύνες τόσο για τη σημερινή εικόνα που εμφανίζει η χώρα όσο και για εκείνα που πρόκειται να συμβούν τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες. 

Το γεγονός ότι είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν την αθωώνει για το παρελθόν και δεν την απαλλάσσει για το παρόν και το μέλλον! Γι΄ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να λύσει -έστω και με σημαντική καθυστέρηση- το εσωκομματικό της πρόβλημα, να προετοιμάσει τη στρατηγική της και να μετάσχει ενεργά -με θέσεις και προτάσεις- στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το πρόσωπο
 Οπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα εξουσίας, έτσι και στη ΝΔ σημαίνοντα ρόλο θα παίξει και το πρόσωπο που θα εκλεγεί. Οποιος κι αν είναι αυτός, θα πρέπει την επόμενη μέρα να συνεργαστεί με όλους και πρωτίστως με εκείνους που συγκρούστηκε κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Μόνο όταν διασφαλιστεί η ενότητα στην κορυφή θα μπορέσει να υπάρξει και στη βάση.

Τις τελευταίες ημέρες οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία έχουν χαμηλώσει τους τόνους και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις έχουν σημαντικά περιοριστεί. Από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους το «φιάσκο» της αποτυχημένης εκλογικής διαδικασίας και τα όσα ακολούθησαν και επικεντρώνονται στην αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση αλλά και στην παρουσίαση των θέσεών τους για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

Η καχυποψία, ωστόσο, δεν έχει φύγει. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που υπήρξαν στα μέσα της εβδομάδας ορισμένες φήμες στο Διαδίκτυο περί δήθεν αποχώρησης κάποιου υποψηφίου, άρχισαν τα σχόλια περί προβοκάτσιας.
Ολα αυτά θα πρέπει να εκλείψουν την επόμενη μέρα της εκλογής. 

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε και η ανάδειξη του νέου προέδρου δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ένας σταθμός στην πορεία της συντηρητικής παράταξης προς την απαξίωση. Και τότε πρόβλημα δεν θα έχει μόνο η ΝΔ, αλλά συνολικά η χώρα και το πολιτικό σύστημα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.