.Συνάντηση με τον Πάππα

Στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας, που αύριο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Είναι η πρώτη συνάντηση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.
Πολιτικές διαστάσεις ιστορικής σημασίας αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συνάντηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, καθώς, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, τονίζει ότι η συνάντηση «έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά, όσο και για την ίδια την Ελλάδα».
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή Αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει τη λαϊκή καταγωγή του Πάπα και τις θέσεις του απέναντι στις κυβερνήσεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις έναντι των τραπεζών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, συζήτησε δε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τα θέματα της μετανάστευσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και η ανάγκη για ειρήνευση της Μέση Ανατολή. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.