.Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Ουκρανία

Σε «διάλογο κωφών» μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας εξελίχτηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που έγινε τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Κυριακής στη Νέα Υόρκη ( ξημερώματα ώρα Ελλάδας) με τους δυτικούς να κατηγορούν τη Μόσχα ότι ενορχήστρωσε την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και τη Μόσχα να ρίχνει τις ευθύνες στο Κίεβο για χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού. 

Αυτή ήταν η δέκατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου και όπως όλες οι προηγούμενες εξελίχθηκε σε μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των Ρώσων και των Δυτικών. 
Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ως εκ τούτου το δικαίωμα του βέτο και μπορεί να εμποδίσει πραγματικά κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

Μια σειρά από φαινομενικά συντονισμένες επιθέσεις από ένοπλους άνδρες που συχνά φορούν στολές χωρίς διακριτικά, ξεκίνησε το Σάββατο στις πόλεις της ρωσόφωνης Ουκρανίας , η οποία συνορεύει με τη Ρωσία. 

Αυτή η αυξανόμενη ένταση έχει προκαλέσει φόβους ότι η Μόσχα θα εκμεταλλευτεί την περίσταση για να παρέμβει καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί να υπερασπιστεί "με κάθε κόστος" του ρώσους πολίτες στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε την Κυριακή έναν «κατάλογο» με τους 10 ψευδείς ισχυρισμούς, όπως αναφέρει, τους οποίους χρησιμοποίησε η Ρωσία προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στην Ουκρανία, μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της περιοχής της Κριμαίας τον περασμένο μήνα. Πετώντας το «διπλωματικό γάντι» στη Μόσχα η Ουάσιγκτον εξέδωσε τον δεύτερο κατά σειρά κατάλογο σε μόλις ένα μήνα από τους ψευδείς ισχυρισμούς που όπως θεωρούν οι ΗΠΑ έχει εκφράσει η Ρωσία για την Ουκρανία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.