.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1- 0

Ο Ολυμπιακός έκανε απόψε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στο Φάληρο της Μπενφίκα 1-0 με γκολ του Μανωλά στο 13΄, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους...
του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση με διαφορά τριών βαθμών από τους Πορτογάλους και, πλέον, κρατά την τύχη στα χέρια του.


Οι Πορτογάλοι κράτησαν και κυκλοφόρησαν την μπάλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας κοντά τις γραμμές τους και ανεβάζοντας ψηλά την άμυνα.
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν ήταν βιαστικός αλλά επέλεξε να περιμένει τον αντίπαλο, προσέχοντας να αποφύγει τα λάθη.Η Μπενφίκα είχε μια επίσκεψη στην εστία του Ρομπέρτο στο 5ο λεπτό, με τον Καρντόσο να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να αποκρούει

.Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός πορτιέρε επενέβη σωτήρια πέφτοντας στα πόδια του Μάρκοβιτς, αλλά στο 13΄ ο Κώστας Μανωλάς σήκωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» στον… αέρα: στο κόρνερ του Χολέμπας ο νεαρός στόπερ πήδησε στα «ουράνια» και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης επηρέασε τους Πορτογάλους αλλά δεν διαφοροποίησε το πλάνο του Ολυμπιακού, που μετά το πάθημα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν επέλεξε έναν συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού, ψάχνοντας την ευκαιρία για την αντεπίθεση.

Στο 27΄ η κεφαλιά του Λουιζάο σε κόρνερ του Πέρες ήταν απειλητική αλλά πέρασε άουτ, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή ενός ημιχρόνου που δεν είχε θέαμα αλλά η ουσία περίσσευε για τον Ολυμπιακό.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο αγωνιστικό μοτίβο, αφού οι Λουζιτανοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιδιώξουν την ισοφάριση. Έτσι, στο 54΄ ο Ρομπέρτο έσωσε την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Σίλβιο.

Προϊόντος του χρόνου η πίεση της Μπενφίκα άρχισε να ελαττώνεται, αλλά η επιλογή των παικτών του Μίτσελ να μην αποτολμήσουν να βγουν μπροστά επιζητώντας το γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απεγκλωβιστούν.
Στο 78΄ και το 88΄ ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, Ρομπέρτο, γλίτωσε και πάλι την ομάδα του αποκρούοντας σωτήρια τις προσπάθειες των παικτών της Μπενφίκα και κρατώντας τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.