.Το ΔΝΤ προβλέπει χρέος-ρεκόρ για τις πλούσιες χώρες το 2014

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ένα χρέος ρεκόρ των πλούσιων χωρών το 2014 και κρίνει "πιθανό" να υπάρξει επιπλέον συμβολή των πιο εύπορων προσώπων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων σε μια μείωση των ελλειμμάτων, σύμφωνα με έκθεσή του η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Φαίνεται ότι υπάρχει ένα επαρκές περιθώριο σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες για να αντληθούν επιπλέον έσοδα από τα πιο υψηλά εισοδήματα", υπογραμμίζει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την δημοσιονομική επιτήρηση.

Κατά μέσον όρο, το δημόσιο χρέος των ανεπτυγμένων χωρών αναμένεται να φτάσει το "ιστορικό υψηλό" του 110% του ΑΕΠ τους το 2014, δηλαδή θα βρίσκεται 35 μονάδες πιο πάνω από το ποσοστό του 2007, επισημαίνει το ΔΝΤ στην έκθεσή του.

Με μια αναλογία χρέους/ΑΕΠ της τάξης του 242,3% που προβλέπεται να έχει το 2014, η Ιαπωνία αναμένεται να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των υπερχρεωμένων ανεπτυγμένων χωρών, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (174%), την Ιταλία (133,1%) και την Πορτογαλία (125,3%).

Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν παραλύσει από ένα δημοσιονομικό αδιέξοδο και απειλούνται από μια πιθανή στάση πληρωμών, θα δουν το χρέος τους να ανεβαίνει στο 107,3% του ΑΕΠ τους το 2014, δηλαδή θα βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από την Γαλλία και το 94,8% στο οποίο αναμένεται ότι θα ανέρχεται την ερχόμενη χρονιά το χρέος της.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.