.Αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών


Την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές δηλώσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην ανεργία, κυρίως των νέων, ενώ απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στον γερμανικό επιχειρηματικό κόσμο, για επενδύσεις στην Ελλάδα. Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι προσβλέπει σε μια καλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Το κλίμα ίσως για πρώτη φορά είναι ιδιαίτερα θερμό για την Ελλάδα και αποτυπώνεται στη δήλωση του Γερμανού Προέδρου, Γιόακιμ Γκάουκ, αλλά και στον τρόπο που υποδέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος τον Ελληνα Πρωθυπουργό.
Την «πολύ μεγάλη προσπάθεια» της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε κοινές δηλώσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν τη συνάντησή τους στη γερμανική καγκελαρία.
"Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποκτήσουμε και πάλι την αξιοπιστία της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών. Προς την κατευθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητητα στην αγορά και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη", τόνισε, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός.
"Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς το πρόγραμμα αναθεώρησης, μια καλύτερη οικονομική συνεργασία θα μας βοηθήσει όλους", ανέφερε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος.
Kατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο o πρωθυπουργός εισέπραξε αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.

Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα. 
Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ´ όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.
Πλην της κας Μέρκελ ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με τον πρώην αντικαγκελάριο και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος έγραψε το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό στην εφημερίδα «Der Handelsblatt», που ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.