.Οι προαπαιτούμενες δράσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα - τρόικας


Οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν οι δανειστές προκειμένου να δώσουν την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ θα εξετασθούν σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Π.Τόμσεν, Κ.Μαζούχ και Μ.Μορς. Τα δημοσιονομικά θα απασχολήσουν λιγότερο τη συζήτηση καθώς έχουν σχεδόν κλειδώσει μέτρα 9 δισ. ευρώ για το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η τρόικα θα παραθέσει στον κ. Στουρνάρα στοιχεία για τις προαπαιτούμενες δράσεις όπως αυτή τις έχει επεξεργασθεί προκειμένου να νομοθετηθούν άμεσα.

Στις σημαντικές εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων δράσεων περιλαμβάνονται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, 
οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, η καθιέρωση του κατώτατου μισθού με νόμο, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μεταξύ και οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, 
οι οποίες «κλείδωσαν» χθες στην πολύωρη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικα.

Ήδη έχει γίνει προεργασία και το 70% των διαρθρωτικών αλλαγών θα προωθηθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή και πάντως πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής. 
Για τις υπόλοιπες δράσεις θα επιχειρηθεί να έχουν υιοθετηθεί μέχρι την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Νοεμβριου. 
Έτσι, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδια και τροπολογίες που θα ρυθμίζουν τις εκκρεμότητες.

Τέλος, τη σημερινή συνάντηση θα απασχολήσει και το μακροοικονομικό σενάριο για την επομένη διετία το οποίο θα βασισθεί επάνω σε νέο – τεχνικά βελτιωμένο- υπόδειγμα του ΔΝΤ το οποίο αναμένεταινα τοποθετηθεί την ύφεση για το 2013 πάνω από το 5% του ΑΕΠ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.