. Χτύπημα στην καρδιά των κερδοσκόπων


Με μια κρίσιμης σημασίας απόφαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε τον δρόμο για την αγορά απεριόριστων κρατικών ομολόγων διάρκειας μέχρι και τριών ετών. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά τουτ το «Έθνος» Στόχος είναι η στήριξη του ευρώ και ο τερματισμός της κρίσης χρέους. Τα περιθώρια δράσης των κερδοσκόπων περιορίζονται ασφυκτικά. 

Ανεμο αλλαγής στην πολιτική της ΕΕ βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ. Αμεσες αντιδράσεις προκάλεσαν στις αγορές οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων εκτινάχτηκαν στα ύψη.

Η ΕΚΤ προχωρά σε απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων διάρκειας μέχρι 3 ετών, με στόχο τη στήριξη του ευρώ και την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση χρέους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διάβηκε χθες τον Ρουβίκωνα. Ο «τιμονιέρης» της Μάριο Ντράγκι ενεργοποίησε -όπως αναμενόταν- το «μπαζούκα» της ΕΚΤ, η οποία θα προχωρά εφεξής σε απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων διάρκειας μέχρι και 3 ετών, με στόχο τη στήριξη του ευρώ και τον τερματισμό της κρίσης χρέους.

Με το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και ονομάζεται «Aμεσες Νομισματικές Συναλλαγές» (Outright Monetary Transactions, OMT) ο «σούπερ Μάριο» ευελπιστεί να καλυφθεί το έλλειμμα πολιτικής που παρατηρείται εδώ και μήνες στην Ευρώπη και αφήνει στους κερδοσκόπους χώρο για δράση με αποτέλεσμα την εκτίναξη των ισπανικών και ιταλικών «σπρεντ» σε επίπεδα-ρεκόρ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.