.«Μεγάλο κενό στις διαπραγματεύσεις»


Την εκτίμηση ότι μέχρι το Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου θα έχει κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, καθώς θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός και αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, 
όπου μετέβη αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα, την Τετάρτη. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε την ύπαρξη «μεγάλου κενού» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που όπως είπε είναι σε καλό δρόμο. 

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να έρθει πάρα πολύ γρήγορα» ενώ ερωτηθείς για τις λίστες ονομάτων επεσήμανε ότι αυτό δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις και δεν έχουν επηρεάσει την πορεία τους.
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένει την έκθεση της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild».
Στόχος να κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ 

Με ορίζοντα το Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου εργάζονται  κυβέρνηση και τρόικα, όπως δήλωσε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μετά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των δανειστών, ενώ αποκάλυψε πως «βασικός στόχος είναι να κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ μέχρι το Γιούρογκρουπ.  
Έως τότε οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές θα είναι συνεχείς. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, βρίσκονται τόσο το διαρθρωτικό όσο και το δημοσιονομικό κομμάτι. 

«Τη Δευτέρα θα καταλάβουμε πού είμαστε. Δεν μπορούμε να μιλάμε εκ προοιμίου για συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, απάντησε χαρακτηριστικά «βλέποντας και κάνοντας». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.