.Αναπτερωμένη η εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας

Αναπτερωμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε έρευνα του Οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.
Σύμφωνα με την έρευνα "Bloomberg Global Poll", η οποία αφορά επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές, συνδρομητές του πρακτορείου, ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βελτιώνεται. 

Δηλαδή, ποσοστό κατά τέσσερις φορές υψηλότερο έναντι αντίστοιχης έρευνας τον προηγούμενο Μάϊο, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι η κρίση χρέους, που μαστίζει την ευρωζώνη στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 ετών, τελειώνει.

Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών κρατών μελών της ευρωζώνης φθίνει, με σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι η Ισπανία και η Ιταλία θα διαφύγουν την χρεοκοπία και περίπου το ένα τρίτο ότι έχει διαφύγει του κινδύνου αυτού και η Ελλάδα. 

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, πρόκειται για την πλέον αισιόδοξη εκτίμηση που έχει εκφραστεί επί της συγκεκριμένης ερωτήσεως από τον Ιούνιο του 2010, οπότε διατυπώθηκε για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.