.«Ξετσίπ(ρ)α»... χωρίς όρια

Τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία διακινείται μια ακόμη είδηση – βόμβα. Από αυτές που συγκλονίζουν το πανελλήνιο, παρά το γεγονός ότι το εργάκι το έχουμε ξαναδεί. Φημολογείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής, της δήλωσης μετανοίας δηλαδή της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.
Κάποιοι «ποντικοί» της κυβέρνησης λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι δύσθυμος και ότι κούνησε και το δεξί του φρύδι. Σας θυμίζει κάποιον άλλον πρωθυπουργό που έδειχνε την οργή του με τον τρόπο αυτό;
Εν πάση περιπτώσει ο Τσίπρας, λένε οι πηγές που ξέρουν καλά από κυβερνητικό ρεπορτάζ, εξοργίστηκε με τον υπουργό του και με την έκταση που πήρε το θέμα. Αλλά και από το γεγονός ότι πρώτο αποκάλυψε την επιστολή το Βήμα του Ψυχάρη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να την δώσει στη δημοσιότητα κάνοντας επίθεση στη ΝΔ.
Μετά από όλα αυτά ο Μπαμπινιώτης θα έπρεπε να εντάξει στο λεξικό του μια ακόμη λέξη «Ξετσίπ(ρ)α» χωρίς όρια. Το παιχνίδι που παίχθηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2015 φαίνεται ότι πάει να στηθεί και τώρα. Όταν ο Βαρουφάκης... έκανε του κεφαλιού του και δρούσε μόνος του ο άτεγκτος πατριώτης πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε πέτρα την καρδιά και τον καρατόμησε. Παρ' ότι μερικές ημέρες πριν έτρεχε μαζί του στον Εθνικό Κήπο για να δείξει πόσο αγαστή είναι η σχέση τους.
Όμως, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το σχέδιο Β, η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή ήταν συναποφασισμένο. Και ο Τσίπρας γνώριζε τι σχεδίαζε ο Βαρουφάκης, και τον παρότρυνε μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Όταν κατάλαβε ότι τον περίμενε το... Γουδή, έκανε πίσω και άδειασε τον υπουργό του. Αυτή είναι η αλήθεια κι έχει γραφτεί στην ιστορία.
Το ίδιο πάει να κάνει τώρα ο Τσίπρας. Μια επιστολή που δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα, ακόμη και της... Υποσαχάρειας, η οποία δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που δέχεται τα εξωφρενικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και αφήνει ορθάνοιχτα παράθυρα για νέα μέτρα, πάει να γίνει δήθεν «κόντρα» Τσίπρα – Τσακαλώτου. Αν αληθεύουν οι φήμες περί οργής του πρωθυπουργού ώστε στη δύσκολη στιγμή ο υπουργός να γίνει η «Ιφιγένεια» για να γλιτώσει ο πραγματικός «εγκέφαλος» της σπείρας που μας κυβερνά, τότε το 2015 και η ξεφτίλα του ξαναστήνεται με μεθοδικό τρόπο.

Ο κόσμος θα ξαναφάει τον σανό του πρωθυπουργού που δήθεν δεν ήξερε και βρέθηκε προ εκπλήξεως;

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.