.Ομίλια Τσίπρα στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι συμφωνούν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε λίγες μέρες

Την πεποίθηση όλων στην Ευρώπη ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε λίγες μέρες μετέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.
Στην ομιλία του στην ΚΟ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι για πρώτη φορά σε 6 χρόνια η χώρα διαπραγματεύεται και υπάρχει ομοφωνία Αθήνας-δανειστών ως προς τις εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική προσπάθεια που απομένει για να κλείσει η αξιολόγηση.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απαντητική επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών ότι θα ήταν «ανοησία» να εξωθηθεί η Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός, αλλά διαχώρησε τη στάση ορισμένων αξιωματούχων του Ταμείου, που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση και δεν φαίνεται να έχουν την ίδια αντίληψη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα λάθη και τις «ανοησίες» που έγιναν από το ΔΝΤ και τα προηγούμενα χρόνια, όπως με τον πολλαπλασιαστή -διά στόματος του κ. Μπλανσάρ-, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλοι στο Ταμείο θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική και στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την να καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής για τα capital controls, ενώ την κατηγόρησε ότι επιθυμεί την αποτυχία της αξιολόγησης, «για να παλινορθώσουν το δικό τους καθεστώς».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία, αλλά δεν θα δώσουμε τίποτε παραπάνω και αυτό περιμένουμε και από όλους τους υπόλοιπους: να σεβαστούν ό,τι υπέγραψαν».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.