.Λάθος το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το Προσφυγικό.
Και ύστερα απ’ όσα έχουν συμβεί είναι πράγματι απορίας άξιον γιατί να χάσουν το χρόνο τους οι αρχηγοί να πάνε να ακούσουν έναν πρωθυπουργό που είναι τελειωμένος αλλά ακόμη δεν το ξέρει. Και που δυστυχώς έχει «τελειώσει» και τη χώρα αλλά αυτό το βλέπουμε όλοι μας.
Η σύσκεψη των αρχηγών είναι στην παρούσα φάση εκτός από ανόητη και άκρως επικίνδυνη. Και αυτό γιατί ο Τσίπρας, γνωστός τακτικιστής, θα θελήσει να παγιδέψει τους υπόλοιπους στα επικίνδυνα μονοπάτια που έχει οδηγήσει τη χώρα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης και δηλώσεις υπουργών όπως ο Μουζάλας που έχει τολμήσει να μιλήσει ακόμη και για μονομερή μέτρα από την ελληνική πλευρά, στο Μαξίμου σκέφτονται πολύ σοβαρά να ασκήσουν βέτο στις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η Σύνοδος Κορυφής. Τι σημαίνει αυτό; Μπλοκάρονται τα πάντα και δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα, καλά ή κακά.
Σίγουρα η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την βλακώδη μεταναστευτική της πολιτική. Νόμισε ότι θα κοροϊδεύει για πάντα τις Βρυξέλλες με τη λογική του… Βαρουφάκη και στο Προσφυγικό. Όμως, αν η Αθήνα ασκήσει βέτο στη Σύνοδο το μόνο που θα καταφέρει είναι να απομονωθεί πλήρως. Και αμέσως θα κλείσουν τα σύνορα όλες οι χώρες και δεν θα δέχονται ούτε τους 500 που δέχτηκαν χθες.
Αν δε η Ελλάδα αποφασίσει να ασκήσει βέτο και επί άλλων θεμάτων το μόνο που θα καταφέρει είναι να μείνει μόνη της, να κοπεί κάθε γραμμή χρηματοδότησης και για τους πρόσφυγες και για την αξιολόγηση της οικονομίας.
Πιθανότατα δηλαδή η Ελλάδα θα έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό μόνη της και θα έχει τραβήξει το σκαμνί για την αυτοκτονία. Θα είναι το βήμα που χρειάζεται για να βγει η χώρα από την Ευρώπη, κάτι που δεν θα στεναχωρούσε πολλούς στην κυβέρνηση. Άλλωστε, η καλλιέργεια του αντιευρωπαϊσμού είναι στρατηγική της ομάδας Τσίπρα και η μαζική ροή μεταναστών στην Ελλάδα διευκολύνει το έργο της αφού οι Έλληνες κατηγορούν τους Ευρωπαίους για τη στάση τους.
Στην παραπάνω στρατηγική εντάσσεται τόσο η σύγκρουση με την Αυστρία όσο και οι κορώνες διάφορων, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου, που αντί να χαράξουν μια σωστή στρατηγική, επιδίδονται σε αντιευρωπαϊκές κορώνες με πολύ δόση εθνικιστικών τσαμπουκάδων αριστερής προέλευσης, που βεβαίως περνά σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
Θα ρωτήσει κανείς; Μα για πόσο καιρό θα μας πατάνε οι Ευρωπαίοι; Για πόσο καιρό θα ανεχόμαστε τη στάση τους; Αυτό ας το σκεφτόμαστε όταν κάναμε σήμα σε όλους τους μετανάστες του κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα και να τους περιθάλψουμε. Ας το σκεφτόμασταν όταν ανοίγαμε διάπλατα τα σύνορα. Αλλά ακόμη και τώρα αυτό που πρέπει να ζητήσουμε σε μια εθνική στρατηγική είναι ο ισομερής καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες. Να δεσμευτούν όλοι και γραπτώς για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στις 7 Μαρτίου κι αν σπάσουν τη συμφωνία να υποστούν κυρώσεις. Και αυτό να ισχύει για την ελληνική κυβέρνηση ώστε να πάψει να κοροϊδεύει ότι θα φτιάξει hot spot ή ότι θα καταγράφει όσους έρχονται στην ελληνική επικράτεια αλλά τελικά δεν το κάνει.
Και βεβαίως οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει οικονομική στήριξη για να αντιμετωπίσει το τσουνάμι που πλήττει τη χώρα.
Αν, λοιπόν, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Τσίπρας πάει και τους πει ότι είναι αποφασισμένος για βέτο τότε οφείλουν τα σοβαρά πολιτικά κόμματα που επιμένουν ότι η μόνη προοπτική για την Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή, να αποτρέψουν τους εγκληματικούς χειρισμούς που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός. Πιθανότατα ο Τσίπρας να θελήσει να τους εγκλωβίσει και να αποσπάσει μια θετική στάση στο λάθος που σκέφτεται να κάνει. Δεν πρέπει να το επιτρέψουν, θα είναι το μεγάλο λάθος για το πολιτικό σύστημα να αυτοκτονήσει.
Οι αρχηγοί, εφόσον γίνει η σύσκεψη, το μόνο που μπορούν να περιμένουν είναι μια μίνιμουμ συναίνεση αφού πρώτα αναγνωρίσει ο Τσίπρας τα λάθη που έχει κάνει. Οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Αθήνα ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της. Ε λοιπόν ας γίνει επιτέλους κάτι, ας πάρουν πιο δυναμικές αποφάσεις οι καρεκλοκένταυροι του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν ότι με τις δήθεν «αριστερές» πολιτικές τους θα σώσουν τον κόσμο και θα καμώνονται πως είναι ανθρωπιστές.

Για όλα αυτά είναι λάθος το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Διότι αν γίνει μπορεί να οδηγήσει σε ιστορικό λάθος. Αρκετά πληρώσαμε το έγκλημα του Αλέξη Τσίπρα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.