.Έφυγε ο «πατέρας της δημοκρατίας»

Ο θάνατος χθες του Νέλσονα Μαντέλα, του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, του ανθρώπου που πολέμησε το απαρτχάιντ και την αδικία, προκάλεσε κύμα έντονης συγκίνησης σε όλο τον κόσμο και ένα ποταμό δηλώσεων, φόρο τιμής προς αυτήν την ιδιαίτερη προσωπικότητα.  
Κανένας αρχηγός κράτους, κάτοχος βραβείου Νόμπελ ή κρατούμενος συνείδησης δεν είχε μέχρι σήμερα προκαλέσει τόση συγκίνηση και σεβασμό στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Οι πολιτικοί ηγέτες που θα παραστούν σύντομα στην κηδεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, απέτισαν φόρο τιμής στον «Μαντίμπα», όπως τον αποκαλούσαν (από το όνομα της φυλής του), υπογραμμίζοντας την ποιότητα του ανθρώπου, ο οποίος ύστερα από 27 χρόνια στις φυλακές του απαρτχάιντ βγήκε από αυτές χωρίς ίχνος μνησικακίας.

«Χάσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς, τους πιο θαρραλέους άνδρες και έναν από τους πραγματικά καλούς ανθρώπους σ΄αυτή τη Γη», δήλωσε ένας άλλος μαύρος πρόεδος, ο Μπαράκ Ομπάμα, με απόφαση του οποίου οι σημαίες κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στις ΗΠΑ. 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, έκανε λόγο για μια «πηγή έμπνευσης για τον κόσμο» υπογραμμίζοντας την αξιοπρέπεια και την ταπεινοφροσύνη του Νέλσον Μαντέλα. 

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασαν το «βαθύ θαυμασμό τους για την ιδιαίτερη ηθική και πολιτική ποιότητα του Νέλσον Μαντέλα» ο οποίος θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ο άνθρωπος που θυσίασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του για να μπορέσουν εκατομμύρια άλλοι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.