.Αλ. Τσίπρας: Κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί μέσα στο 2014, η πρόταση νόμου της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση παρουσιάζει έναν νόμο, που αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα, μέσα στο 2014», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως από τις αρχές του μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία -με δύο σκέλη- που αφορά την παράταση της προστασίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι βουλευτές που θα κληθούν αύριο να ψηφίσουν, αναλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς στις λεπτομέρειες της πρότασης κρύβεται τόσο η παράταση της ομηρίας των δανειοληπτών, όσο και μια καταστροφική προοπτική για την ελληνική οικονομία. 

Γιατί, όπως εξήγησε, «μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων και προοπτικά σημαίνει τεράστιες μαύρες τρύπες στις ήδη προβληματικές τράπεζες. 
Άρα σημαίνει ότι ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης, της υποτίμησης της ελληνικής οικονομίας, με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

«Καλούμε κάθε βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σ΄ αυτή την αρνητική προοπτική για την ελληνική οικονομία», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.