.«Σημαντική αναμόρφωση» του φόρου ακινήτων θα ζητήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Αρνητικό κλίμα και έντονος προβληματισμός απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα, με βουλευτές να ζητούν ο υπουργός «να το πάρει πίσω». 

Κατά την αποψινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη «σημαντική αναμόρφωση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων», με βάση τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις του κόμματος επί του νομοσχεδίου, που θα υποβληθούν στον Γιάννη Στουρνάρα. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ, «η αναμόρφωση πρέπει να γίνει  με τρόπο ώστε μέσα στο πλαίσιο  του δημοσιονομικού στόχου, να υπάρχει  δικαιότερη κατανομή των βαρών και  να φορολογείται συνολικά η ακίνητη  περιουσία». 

Τονίζεται επιπλέον ότι «παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθούν  απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης και χαμηλοί  συντελεστές για παραγωγικές  εγκαταστάσεις του πρωτογενούς  τομέα και της μεταποίησης», 

καθώς επίσης και «να αντιμετωπιστούν διαφορετικά τα ακίνητα που δεν μπορούν  να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικών, αρχαιολογικών και πολεοδομικών περιορισμών». Επιπλέον, η Κ.Ο. σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας για τη διατύπωση μιας προοδευτικής φορολογικής πρότασης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.