.Κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο


Η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έχει ήδη καθυστερήσει τρεις ώρες από την αρχική προγραμματισμένη ώρα. Η τελευταία ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Ωστόσο, οι δύσκολες συνομιλίες απόψε στις Βρυξέλλες μεταξύ των κυπριακών αρχών και των διεθνών δανειστών προκειμένου να αποφευχθεί μια πτώχευση της χώρας και ίσως μια έξοδός της από την ευρωζώνη, έχουν οδηγήσει στην καθυστέρηση της έναρξης της συνεδρίασης του Eurogroup.

O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το MEGA Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι θα παραιτηθεί και θα προσφύγει σε εκλογές. Φαίνεται ότι εξετάζεται ως λύση διεξόδου η αύξηση του 'κουρέματος" των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου πάνω από 100.000ευρώ στο 25% από 20%..

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή. 

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία. 

Να πει 'όχι" στο σχέδιο των εταίρων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας κάλεσε τον κυπριακό λαό ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης. 

Εξάλλου, στην Κύπρο, από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές όλων των τραπεζών γίνεται από το απόγευμα αναλήψη μόνο 100 ευρώ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.