.Με το μαχαίρι στο λαιμό η Κύπρος ψάχνει 29 «ναι» για κούρεμα 25%


Υπό την ευθεία απειλή της έξωσης από την Ευρωζώνη η Κύπρος καλείται να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών και να υπακούσει στις αρχικές αποφάσεις του Eurogroup. Μόνο που τώρα οι όροι είναι ακόμη πιο οδυνηροί και το κούρεμα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ενώ στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί το σενάριο ότι την Κυριακή το βράδυ -τελευταίο χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί στους Κυπρίους για συμμόρφωση- θα συγκληθεί αν χρειάζεται ακόμη και έκτακτη σύνοδος κορυφής για να τους οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης, στη Λευκωσία οι κινήσεις  της κυβέρνησης πρέπει να είναι ταχύτατες και ορισιτικές.

Ηδη από το βράδυ της Παρασκευής υπερψηφίστηκαν και τα ενέα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια με βασικότερο εκείνο που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα.

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής τράπεζας ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή με καθώς υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά δύο, ενώ απείχαν άλλοι 25.
Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. 

Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.
Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα νομοσχέδια, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντώνης Αντωνίου, προέβει σε μια ξεχωριστή δήλωση. 

Ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι απέχει από την ψηφοφορία γιατί η γυναίκα του εργάζεται ως υπάλληλος σε κάποια από τις εμπλεκόμενες τράπεζες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.