.Eurogroup για Κύπρο


Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το θέμα της διάσωσης της Κύπρου.
«Θα ακούσουμε τις εκθέσεις της τρόικας και ύστερα θα δούμε τι μπορούμε να αποφασίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα πως μπορεί να σημειωθεί συμφωνία για την Κύπρο αν και σημείωσε πως όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντάου Τζόουνς οι υπουργοί των 17 θα επιχειρήσουν να μειώσουν το μέγεθος του πακέτου διάσωσης της Κύπρου από τα 17 στα 12 με 13 δισ. ευρώ. Ανοιχτό παραμένει εξάλλου το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πακέτο διάσωσης.
Στα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις στο 12,5% (από 10% σήμερα), η επιβολή από την Κύπρο φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών καθώς και η ιδιωτικοποίηση κρατικών οργανισμών. 
Παράλληλα ρωσικές κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της για τυχόν συμμετοχή στο πακέτο διάσωσης, αντιδρώντας προφανώς στην προοπτική φορολόγησης των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.