.Έκκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Συρία


Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) απηύθυνε σήμερα έκκληση στις ξένες δυνάμεις να ασκήσουν πιέσεις στους εμπόλεμους στην Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πολίτες και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές στην σύγκρουση αυτή παραβιάζουν τις Συμβάσεις της Γενεύης.

«Πολλές ωμότητες κατά των πολιτών έχουν καταγραφεί ή αναφερθεί τα δύο χρόνια που πέρασαν και έχουμε επίσης δει να γίνονται επιθέσεις άνευ διακρίσεων κατά πολιτών, όπως και να μπαίνουν στο στόχαστρο εργαζόμενοι της περίθαλψης και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μαρντίνι, επικεφαλής των επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ για την Μέση Ανατολή.

Τα κράτη θα έπρεπε «να παίξουν έναν θετικό ρόλο ασκώντας μεταλύτερη επιρροή σε αυτούς που εμπλέκονται, ώστε να διασφαλίσουν τον μεγαλύτερο σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», σημείωσε ο Μαρντίνι.

«Οι συνεχιζόμενες αυτές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και βασικών ανθρωπιστικών αρχών από όλες τις πλευρές πρέπει να σταματήσουν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν διαγράφεται στον ορίζοντα ένα τέλος για τα βάσανα των πολιτών.

Η έκκληση αυτή της ΔΕΕΣ κατά την δεύτερη επέτειο της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία είναι η πρώτη που απευθύνεται από την ανεξάρτητη αυτή υπηρεσία προς τις εκτός Συρίας δυνάμεις για να συμβάλουν στην δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα βοηθήσουν να φτάνει γρήγορα η βοήθεια στους πολίτες.

Ο Μαρντίνι σημείωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Συρία, ενώ δεκάδες χιλιάδες αγνοούνται ή κρατούνται και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για πρόσβαση σε αυτούς που κρατούνται από τις αρχές της χώρας.

Ένα πρόγραμμα της ΔΕΕΣ για την πραγματοποίηση επισκέψεων στους κρατούμενους αυτούς, ώστε να γίνεται ένας έλεγχος των συνθηκών υπό τις οποίες κρατούνται και να προλαμβάνεται η κακομεταχείρισή τους, έχει παγώσει από τον Μάιο, έπειτα από μόλις δύο επισκέψεις που έγιναν σε κεντρικές φυλακές στην Δαμασκό και το Χαλέπι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.