.Πόλος έλξης για επενδύσεις η Ρουμανία


Ελκυστική παραμένει για τους ξένους επενδυτές η Ρουμανία, όπως δήλωσε ο οικονομολόγος, υπεύθυνος της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Βουκουρέστι Καταλίν Πάουνα, στη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο που έγινε στο Βουκουρέστι με θέμα την ανάκαμψη της ρουμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τομέας που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο βαθμό, έναντι άλλων, είναι η ενέργεια, ιδίως τα έργα σε ανανεώσιμες πηγές, όπου οι αποδόσεις για τους επενδυτές είναι γρήγορες.

Ο Πάουνα υπενθύμισε ότι η προσέλκυση των επενδυτών προϋποθέτει και ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, χαμηλό πληθωρισμό και μακροοικονομικούς δείκτες που μπορούν να ενθαρρύνουν τους επιχειρηματίες να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στη ρουμανική αγορά. 

Τόνισε ότι η μακροοικονομική κατάσταση της Ρουμανίας 
είναι καλή και πρόσθεσε ότι ένα άλλο θέμα , στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή από τις αρμόδιες αρχές, είναι η διαφανής πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

Αναφερόμενος δε στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εισρέουν στη Ρουμανία, είπε ότι οι τομείς των υποδομών και των μεταφορών είναι αυτοί που πρέπει να απορροφήσουν πρώτοι μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, με στόχο την ανάπτυξή τους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.