.Βαθαίνει η κρίση στο ΠαΣοΚ


Ισχυρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις διαρροές ψήφων κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με το επώδυνο πακέτο μέτρων. Θέμα ηγεσίας θέτει ο Ανδ. Λοβέρδος με ανάρτηση σχολίου στο λογαριασμό του στο Facebook. «Σήμερα ο Μίμης, με τον όποιο ταυτιστήκαμε χθες ψηφίζοντας στη βουλή. Χθες ο Κώστας, ο Μάρκος και οι άλλοι συνάδελφοι. Προκαλούν έκπληξη όλα αυτά; προφανώς και όχι: 
Η μετεκλογική έλλειψη στρατηγικής και τακτικής οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συνεχείς αντιφάσεις, δημιούργησε αποσυσπείρωση, οδήγησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε μια ασύντακτη πορεία και κατέστησε ανέφικτη την ομοιογένεια της στάσης των Βουλευτών στα μεγάλα πολιτικά θέματα», αναφέρει.
Νωρίτερα με επιστολή του προς τον Ευ. Βενιζέλο ζητούσε την άμεση σύγκληση της ΚΟ του Κινήματος, με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας εντός την τρικομματικής κυβέρνησης κι επισημαίνει πως «η κρίση που βιώνει το  ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς». 
Ο χώρος μας είναι σε κρίση, δεν έχουμε καταφέρει να ομογενοποιηθούμε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δήλωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ Μαριλένα Κοππά στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη.
Την αποχώρηση του ΠαΣοΚ από την κυβέρνηση, ζήτησε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει». 
Επιπλέον θεωρεί οτι επείγει ο επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος και η αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της τελευταίας διετίας και η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου απο την κρίση.  
Την ανεξαρτητοποίησή του, ενόψει της συζήτησης επί του προϋπολογισμού ανακοίνωσε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος εγκαταλείπει το «καράβι» του ΠαΣοΚ, λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των έξι βουλευτών, ως απόρροια της στάσης τους στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη βουλή.
«Δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης» στον ΒΗΜΑ FM και ξεκαθάρισε πως στηρίζει απολύτως την κυβέρνηση, 
ενώ εκτίμησε ότι η οικειοθελής αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα τον φέρει πιο κοντά στους ψηφοφόρους που ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς προκειμένου να αποτελέσει έναν ισχυρό πολιτικό πόλο ο οποίος θα βοηθήσει στην υπέρβαση της κρίσης. 
Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη διαπραγμάτευση έφερε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή «άτακτη» εικόνα της Βουλής.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.