.Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας στενοχωρήθηκε για την επιτυχία της χώρας...


«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Γιούρογκρουπ είναι η νέα αφετηρία που έχει ανάγκη η χώρα», σημείωσε στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πολιτικής και οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι θετική» είπε και προσέθεσε: «Είναι η ώρα της αντεπίθεσης!».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα εσωτερικά της ΕΕ, λέγοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που πιστεύουν στην ενοποίηση και άλλοι που παίζουν με τη φωτιά. Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι και ο χρόνος της στροφής για την έξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης διέψευσαν όσους έλεγαν ότι μπορούσαν να θέσουν υπό ομηρεία τους εταίρους μας απειλώντας με ολοκαύτωμα την Ένωση.

«Η χθεσινή απόφαση κρατά την Ελλάδα στο ευρώ», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος «παρά τις προσπάθειες του κόμματος της δραχμής που έχει βγει στη σκηνή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε και τους κινδύνους από την απόφαση, λέγοντας πως η απόφαση για επαναγορά ομολόγων δε θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ιδιώτες ομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. 

Είπε ακόμη ότι τα λεφτά θα πρέπει να πέσουν στην αγορά και στάθηκε στον ειδικό λογαριασμό. «Δεν έθιξαν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας» ανέφερε, αλλά επισήμανε ότι οι όροι της εποπτείας είναι πολύ αυστηροί.  

Ακολούθως πέρασε στα θέματα της κυβέρνησης συνεργασίας. «Υποστηρίξαμε με κάθε τρόπο, αλλά η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης θα χρειαστεί» τόνισε. Αναφέρθηκε στα διαπραγματευτικά λάθη του Μεγάρου Μαξίμου και εξέφρασε τη δυσφορία του για την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συναντηθεί και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. 

Παρολαυτά μίλησε για συμμαχία και κυβέρνηση μακράς προοπτικής. Επέρριψε όμως ευθύνες και στα δύο κόμματα γιατί στο παρελθόν ήταν στο αντιμνημονιακό μέτωπο δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη των φασιστικών φαινομένων. 
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ένα φασιστικό, ένα χουντικό κόμμα και πρέπει να βρούμε τροπο να το αντιμετωπίσουμε».

Στο σημείο αυτό εξέφρασε την εκτίμηση πως ο κ. Τσίπρας στεναχωρήθηκε για την επιτυχία της χώρας, γιατί έχει επενδύσει στο θάνατό της. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε ποια είναι η εναλλακτική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα αν ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σοβαρά την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Έθεσε, έτσι, τους κανόνες για να προχωρήσει η τρικομματική συνεργασία από εδώ και πέρα: Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, κανόνες λειτουργίας, πλήρη ενημέρωση των κομμάτων, εις βάθος συζήτηση για το φορολογικό, γιατί δε μπορεί να τιμωρηθούν οι οικογένειες με παιδιά. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεύρυνε το πλαίσιο της συνεργασίας, μιλώντας για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Και πέρασε στα εσωκομματικά: «Πέντε δημοσιογράφοι κακής ποιότητας έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρησηκατεδάφισης του ΠΑΣΟΚ. Μην τους κάνετε τη χάρη, η πολιτική θα επικρατήσει της παραπολιτικής λογικής». 

Η πρόσκληση για το συνέδριο είπε αφορά στους πάντες, αρκεί να πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός, χρειάζεται, όμως, μια σχέση εντιμότητας» σημείωσε και ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. 

Κάλεσε έτσι όλα τα στελέχη να αντισταθούν στους εργολάβους της αποδιάρθρωσης και στο κόμμα της δραχμής. Οι πολίτες, είπε, θα σταματήσουν να τα ρίχνουν όλα στο ΠΑΣΟΚ. «Στον αποδιοπομπαίο τράγο της Μεταπολίτευσης. Γιατί, ακολουθούν κι άλλοι, και θα γίνει... κοπάδι»! 

Επίσης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τη σειρά του υποστήριξε: «Να πάει πίσω το συνέδριο μέχρι να σταθεροποιηθούμε και να σταματήσουν κάποιοι να αισθάνονται εδώ ως ιδιοκτήτες του μαγαζιού»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.