.Μοσκοβισί: Σημείο καμπής η συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους


Η συμφωνία για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας είναι ένα "σημείο καμπής" στην κρίση που θα πρέπει να συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στον συμβιβασμό αυτό, που αποτελεί, όπως είπε, εγγύηση "αξιοπιστίας". "Μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ θα είχε χάσει σε αξιοπιστία", διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ουάσιγκτον επέμεινε στο ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει "να εξεταστεί με σοβαρό τρόπο".

"Αυτό είναι ένα σημείο καμπής, μια συμφωνία πιο σημαντική από ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα", δήλωσε ο υπουργός μετά την μακρά νύχτα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

"Όλα αυτά ήταν πολύ περίπλοκα και διήρκεσαν πολύ, καθώς το ζητούμενο δεν ήταν να βρεθεί μια ακόμη προσωρινή λύση", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συμφωνία είναι "πολύ σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ελληνικό λαό, που έχει ανάγκη την άρση της αβεβαιότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας του και "για την ευρωζώνη, γιατί ξαναδίνει σταθερότητα και επιτρέπει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.