.Ευρωπαϊκή στήριξη από Μοσκοβισί


Μέσα σε καλό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών  Πιέρ Μοσκοβισί, με τον Έλληνα ομόλογο του, Γ. Στουρνάρα και νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αν. Σαμαρά. «Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας μετά τη λήξη της συνάντησης. Μήνυμα του Γάλλου πρόεδρου, Φρανσουά Ολάντ, μετέφερε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. 
«Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, επεσήμανε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν περικοπές και προσαρμογές αλλά όχι με τρόπο «μονομερή, οδυνηρό και τιμωρητικό για τους Έλληνες». 

Βασιζόμαστε πολύ στην υποστήριξη του κ. Βενιζέλου για αυτό το πρόγραμμα, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός. 

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε στη Ευρώπη για μια αφήγηση που δίνει ελπίδα στους λαούς όπως στον ελληνικό λαό που υπέφερε τα πάνδεινα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού πραγματοποιείται πριν από το Eurogroup της Παρασκευής, στην Λευκωσία, όπου ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει στους ομολόγους του για τα βασικά σημεία του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.
Στο περιθώριο του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Μια γεύση του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση των Παρισίων για το ελληνικό πρόβλημα δίνει η συνέντευξη του κ. Μοσκοβισί στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά  μπορούμε να το κάνουμε μόνον εφόσον η Ελλάδα κερδίσει και πάλι κάποια σχετική αξιοπιστία» 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.