.Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Πανηγύρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά το κόψιμο των συντάξεων από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Στόχος ηθοποιός που με σχόλιό του διαμαρτυρήθηκε για το κόψιμο της σύνταξής του. Ο ίδιος όμως πριν από μήνες είχε υποστηρίξει, με άρθρο του στην κομματική έκδοση του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιους λόγους θα ψηφίσει τον κ. Τσίπρα ενώ στη συνέχεια τον περιέγραφε μέχρι και «γερακίνας γιο».

Σαφέστατα τα σκωπτικά σχόλια είναι καταδικαστέα. Πολλά όμως αφορούσαν την ευθύνη του συγκεκριμένου ηθοποιού για το κόψιμο των συντάξεων και την πολιτική της κυβέρνησης. Και σωστά. Διότι κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να παραδεχθούμε ανοιχτά την ευθύνη των πολιτών για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Η αποτυχία των κυβερνήσεων (όλων των χρωμάτων), το τραγικό κράτος το οποίο έχουμε, η οικονομική κατάρρευση της χώρας και φυσικά η διαπλοκή είναι αποτέλεσμα και αποφάσεων του κάθε ψηφοφόρου. Το 35% των συμπολιτών μας ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% τον κ. Καμμένο. Οι πολίτες αυτοί έδωσαν, και εξακολουθούν να δίνουν, τη δύναμη και το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο να κάνουν ό,τι επιθυμούν. (Το ίδιο δικαίωμα είχαν οι κ.κ. Σαμαράς, Παπανδρέου, Καραμανλής...)

Η διαπλοκή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας επιχειρηματιών και πολιτικών. Χωρίς τους πολιτικούς διαπλοκή δεν υφίσταται (έγινε άλλωστε έμμεση παραδοχή τούτου πριν από λίγες ημέρες από επαγγελματία βουλευτή). Η οικονομική κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών οι οποίοι ορίζουν τις συνθήκες όπου οι επιχειρηματίες θα επιλέξουν (ή όχι) να επενδύσουν.


Οι πολιτικοί όμως είναι απόλυτη επιλογή των ψηφοφόρων. Οι ίδιοι που επέλεξαν τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο να διοικούν τη χώρα ήταν οι ίδιοι που επέλεξαν παλαιότερα τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Καραμανλή. Οι πολίτες δεν αλλάζουν - μόνο οι πολιτικοί. Οι ευθύνες λοιπόν βρίσκονται στον καθρέφτη μας, μπροστά μας. Σε τελική ανάλυση, μήπως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν;

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.