.Είναι έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ;

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε πώς διάβασαν στην Συγγρού τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται 3,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε αν βγήκαν και πανηγυρίζουν γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται σε όλους τους επιμέρους δείκτες και ότι ο Μητσοτάκης υπερτερεί του Τσίπρα.
Ασφαλώς πρόκειται για θετικό στοιχείο ότι αποδομείται τόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ και απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας ο Τσίπρας. Όμως, καλό είναι να διαβάσουν καλύτερα το γκάλοπ τα στελέχη της ΝΔ διότι αν βγουν να πανηγυρίζουν θα βρεθούν προ εκπλήξεως.
Οργή, ντροπή, φόβος. Είναι τα τρία κυρίαρχα συναισθήματα που νιώθουν οι πολίτες. Μόλις 13% ελπίδα και μόλις 2,7% περηφάνια. Αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφερε να κάνει έναν ολόκληρο λαό να ντρέπεται και να σκύβει το κεφάλι.
Όμως, το συναίσθημα της οργής θα πρέπει να απασχολεί και τη ΝΔ, και τον Μητσοτάκη που θέλουν την εξουσία. Όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν πιστεύουν σε κανένα από τα δύο κόμματα, ενώ πάνω από 8 στους 10 είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας το επόμενο έτος. Μάλιστα 4 στους 10 λένε ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2016.
Είναι ξεκάθαρο ότι η παρατεταμένη κρίση, η κακή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι καταστροφικές συνέπειες των προηγούμενων μηνών έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες. Μόλις λίγους μήνες μετά από τις εκλογές ζητούν νέες προκειμένου να κάνουν τι; Να τιμωρήσουν τον Τσίπρα ενώ μπορούσαν να το έχουν ήδη κάνει; Να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα αν και δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει; Να τους τιμωρήσουν όλους δημιουργώντας έναν πολυκερματισμό που θα φέρει ακυβερνησία ή κυβερνήσεις εξ ανάγκης; Να ενισχυθούν τα άκρα του πολιτικού φάσματος;
Ό,τι κι αν θέλουν η ουσία είναι ότι ο εξοργισμένος ελληνικός λαός, που δεν αντέχει άλλο, δεν ανέχεται και δεν συγχωρεί θα έχει τον πρώτο λόγο. Και τα συναισθήματα αυτά δεν αφορούν μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ. Όπως είπε ο Μητσοτάκης «όποτε κι αν γίνουν εκλογές εμείς θα νικήσουμε». Μπράβο του που είναι αισιόδοξος αλλά όταν λέει ότι θα νικήσει τι εννοεί; Ότι θα αναλάβει μια χώρα καθημαγμένη, με προβλήματα που είχε και πέρυσι τέτοια εποχή;
Θα γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Έχει προτάσεις για να κατασιγάσει την οργή του κόσμου; Έχει σχέδιο για να σηκώσουν ξανά περήφανα το κεφάλι τους; Μπορεί να τους πει να μην φοβούνται και ο λαός να το πιστέψει; Ακόμη κι αν αύριο το πρωί γίνει η ΝΔ κυβέρνηση ποιοι θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα μείζονα προβλήματα; Ποιος π.χ. θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση; Ποιος θα φέρει την ανάπτυξη; Ποιος θα κάνει τις συζητήσεις για τους πρόσφυγες και θα επιβληθεί στους ξένους που έχουν τεράστιες απαιτήσεις;
Έχει φτιάξει ο Κυριάκος μια ισχυρή ομάδα; Έχει σχέδιο και μια συγκεκριμένη πρόταση για όλα τα καυτά θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί;
Αν δεν έχει είναι σίγουρο ότι ο οργισμένος και φοβισμένος κόσμος θα τον απαξιώσει σε λίγους μήνες. Και τότε το χάος. Αν υπάρχει μια ελπίδα για τον κόσμο, αν αυτή η ελπίδα είναι αληθινή και την εκφράζει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ τότε δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Τα μέτωπα είναι τόσο καυτά και τόσο δύσκολα που θα γίνουν τσουνάμι για όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Ας είναι επιφυλακτικοί λοιπόν στη Συγγρού και ας μην βλέπουν την πρώτη εικόνα. Ας προετοιμάζονται για τον πόλεμο που πλησιάζει, εκτός αν θέλουν να πέσουν στην πρώτη μάχη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.