.Φίλης: Προτιμώ το 23% ΦΠΑ αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες

«Όσοι θέλουν με δική τους ευθύνη, γιατί μπορούν, ας στέλνουν τα παιδιά τους στο φθηνότερο ή ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Real Fm 97.8.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι θέμα ημερών είναι να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ σε ερώτηση τι θα διάλεγε ανάμεσα στο 23% ΦΠΑ και στο 0% αλλά με πολλά ισοδύναμα απάντησε: 
«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προφανώς το 23%. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πληρώνουν όλοι οι πολίτες 23% ΦΠΑ στο κρέας για να μην φορολογηθεί μία οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό».

«Αν η λύση είναι οριζόντια ισοδύναμα στη λαϊκή κατανάλωση και να επιβαρύνουμε ακόμα πιο πολύ το λαϊκό εισόδημα, τότε αυτοί που έχουν – και κατά τεκμήριο οι άνθρωποι που στέλνουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό έχουν – θα επιβαρυνθούν περισσότερο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Έχει με βάση τη φορολογική του δήλωση 70.000 με 80.000 εισόδημα το χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Φτωχός είναι;».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.