.Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Ενιαίο μισθολόγιο, αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα και ασφαλιστικό είναι τρία μόνο από τα "καυτά" θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι των φθινοπωρινών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα ξεκινήσουν στις 3 του Σεπτέμβρη, εκτός Ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Έτσι με πυρετώδεις ρυθμούς τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα ήδη έτοιμα νομοσχέδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων, την στελέχωση του Δημόσιου με νέους αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων, που όμως θα αμείβονται για τουλάχιστον ένα χρόνο με μισθούς ιδιωτικού τομέα και θα μονιμοποιούνται μόνο κατόπιν θετικής αξιολόγησης. 
Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι λιγότεροι αναλογικά, θα αμείβονται λιγότερο, ενώ θα παραμένουν στην ίδια μισθολογική βαθμίδα για 2 χρόνια περισσότερο. 
Η κινητικότητα θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου Δημόσιου τομέα, η αξιολόγηση θα είναι συνεχής, ενώ αναζητούνται τρόποι προκειμένου να συνδεθεί άμεσα η παραγωγικότητα με τον ανά χείρας καταβαλλόμενο μισθό.
Σαρωτικές αλλαγές και στο ασφαλιστικό καθώς τα ταμεία παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν τα 10 δις ευρώ. 
Στις προτάσεις που φαίνεται να υιοθετεί το αρμόδιο Υπουργείο είναι μεταξύ άλλων, η κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων για ηλικίες κάτω των 60 ετών, αλλά και γενναίο ψαλίδισμα των αναπηρικών συντάξεων. Για τη θεμελίωση της κατώτατης μειωμένης σύνταξης θα απαιτούνται -όπως όλα δείχνουν - έξι χιλιάδες ένσημα, έναντι τεσσεράμισυ χιλιάδων ενσήμων που απαιτούνται σήμερα.
Περιθώριο ενός χρόνου, έως την 1η Ιουλίου του 2015, θα έχουν τα λεγόμενα "ευγενή ταμεία" όπως αυτά των μηχανικών των συμβολαιογράφων και άλλα προκειμένου να αποδείξουν με αναλογιστικές μελέτες την βιωσιμότητα τους. 
Σε διαφορετική περίπτωση θα εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης εφαρμόζοντας τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που θα σημαίνει την αυτόματη προσαρμογή των συντάξεων στους δικαιούχους, ανάλογα με τα διαθέσιμα του ταμείου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.