.Ηθικό δικαίωμα η διαπραγμάτευση για μείωση χρέους

Η Ελλάδα έχει το ηθικό δικαίωμα να διαπραγματευθεί σκληρά για μία επιπλέον μείωση του χρέους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail». «Αυτό που θέλουμε είναι μία αναγνώριση των θυσιών του κόσμου, βαριών θυσιών σε όρους απώλειας εισοδήματος και απώλειας απασχόλησης» δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα.

«Το χρέος είναι υψηλό και θέλουμε να το μειώσουμε για να μειώσουμε τις ετήσιες πληρωμές για χρεολύσια και τόκους, ώστε να μπορούν να διοχετευθούν περισσότεροι πόροι στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ επενδύσεις και ανάπτυξη για να μειώσουμε την ανεργία. Πρέπει να μεταφέρουμε πόρους από την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Στουρνάρας, σημειώνει η εφημερίδα, δεν αναφέρθηκε στο πώς θα μειωθεί το χρέος πριν από τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο με την τρόικα και το Eurogroup.

Ενώ ο υπουργός επιμένει ότι υπάρχουν «πολλές εναλλακτικές λύσεις» για να μειωθεί το χρέος, στην πραγματικότητα, αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν τρεις σημαντικοί τρόποι: Μία επιμήκυνση των λήξεων του χρέους, μία μείωση του επιτοκίου και ένα «κούρεμα», δηλαδή μία διαγραφή μέρους του χρέους, όπως αυτή που έγινε το 2012 με την οποία μειώθηκε το χρέος κατά 50% του ΑΕΠ.

Ο κ. Στουρνάρας προσθέτει στην εφημερίδα: «θα θέλαμε να έχουμε μία συμβολή με έναν τρόπο που δεν πλήττει τους εταίρους μας, οι οποίοι διακρατούν το χρέος μας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.