.Άνοδος των ευρωφοβικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα υπό το σοκ του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε ο θρίαμβος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και των ευρωφοβικών του Ukip στη Βρετανία και ο οποίος δείχνει την απόρριψη των Βρυξελλών και των πολιτικών ελίτ που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Παρά την άνοδο της άκρας δεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, η συντηρητική δεξιά διατηρεί το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο νέο ευρωκοινοβούλιο των 28.

Σύμφωνα με νέα πρόβλεψη αποτελέσματος που δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από το ευρωκοινοβούλιο, μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στις έδρες που εξασφαλίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ΕΛΚ καταλαμβάνει 212 έδρες, 61 λιγότερες σε σχέση με το απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο, ενώ οι Σοσιαλιστές 187 έδρες, 9 λιγότερες. 

Οι Φιλελεύθεροι παραμένουν η τρίτη ομάδα με 72 ευρωβουλετές, 11 λιγότερους σε σχέση με το απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο, ενώ οι Πράσινοι έρχονται τέταρτοι με 55 ευρωβουλευτές, 2 λιγότερους. Συνολικά, οι τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν 526 έδρες, έναντι 612 στο προηγούμενο ευρωκοινοβούλιο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.