.Ζήτηση υπάρχει, αλλά για ποια Κ/Α;

Οντως, στη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας για την Κεντροαριστερά (Κ/Α) στο Ακροπόλ η κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ απέδωσε. Συγκεντρώθηκαν 1.500-2.000 πρόσωπα. Καθόλου άσχημα για χαλεπούς καιρούς... Ηταν βέβαια παρών κι ένα τμήμα της «ανέστιας Κεντροαριστεράς», κυρίως προσωπικότητες του χώρου αυτού, που οι περισσότεροι κατά καιρούς έχουν «συνυπάρξει» με το ΠΑΣΟΚ και κάποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Πράγμα που είναι ιδιαίτερα καλό για το ΠΑΣΟΚ...

Προφανώς η «ισχυρή και η ενωμένη Κ/Α», όταν μάλιστα δεν προσδιορίζεται πολιτικά, έχει ισχυρή ζήτηση, όπως προκύπτει και από την τελευταία δημοσκόπηση της GPO. 

Τα δύσκολα, δυστυχώς, αρχίζουν όταν αναζητείται και το πολιτικό περιεχόμενο αυτών των πρωτοβουλιών, εξ ου και αποφεύγεται... Γιατί από δω ξεκινούν οι διαφοροποιήσεις, οι πολιτικές αντιθέσεις και η «ρευστότητα» του χώρου της Κ/Α. 

Πώς λ.χ. ένα κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) που συμμετέχει στην κυβέρνηση θα συμπήξει κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με ένα κόμμα (τη ΔΗΜΑΡ) που ασκεί αντιπολίτευση; Ιδίως όταν οι ευρωεκλογές θα έχουν έντονο στοιχείο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Και την επομένη των ευρωεκλογών τι θα γίνει; Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση; 'Η θα... ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση; Είναι, άραγε, σοβαρά και ρεαλιστικά πράγματα αυτά;

Το ίδιο αστόχαστες και άστοχες για την ενότητα της Κεντροαριστεράς είναι οι προτάσεις για τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ή τη μετατροπή της «κίνησης των 58» σε κόμμα... Καλώς ή κακώς, η Κ/Α δεν μπορεί να υπάρξει έξω από τις πραγματικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και αντιπαραθέσεις της χώρας. 

Ούτε είναι κάτι «ουδέτερο» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πολλώ δε μάλλον, δεν μπορεί να συγκροτηθεί στη βάση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό είναι προφανώς ένα σοβαρό εμπόδιο για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν δύο «κεντροαριστερές εκδοχές». 

Η μία προτάσσει, για το καλό της χώρας, τη στρατηγική συνεργασία με την ΝΔ και η άλλη, επίσης για το καλό της χώρας, μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα κριθούν και οι δύο στο πεδίο της κοινωνίας... 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.