.Οι πάγοι της Αρκτικής αυξήθηκαν σημαντικά, αλλά των Άλπεων λιώνουν με ταχύ ρυθμό

Οι Άλπεις θερμαίνονται με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την μέση παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα οι παγετώνες τους να συρρικνώνονται συνεχώς, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Από την άλλη, μια θετική εξέλιξη είναι η ανακοίνωση των επιστημόνων πως παρατητείται σημαντική και μάλλον αναπάντεχη αύξηση των πάγων στην Αρκτική θάλασσα, αν και η έκταση της παγοκάλυψης των βορείων υδάτων παραμένει ακόμα σχεδόν η μισή από ό,τι ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ?80.

Τα στοιχεία του δορυφόρου Cryosat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που παρακολουθεί την κατάσταση των πάγων στη Γη, δείχνουν ότι φέτος τον Οκτώβριο ο όγκος του επιπλέοντος πάγου στα αρκτικά νερά αυξήθηκε κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. 

Τον Οκτώβριο του 2013 οι πάγοι του Αρκτικού ωκεανού κάλυπταν μια έκταση περίπου 9.000 κυβικών χιλιομέτρων, έναντι 6.000 κυβικών χιλομέτρων τον περυσινό Οκτώβριο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ». 

Οι αρκτικοί πάγοι, εκτός από την μεγαλύτερη έκτασή τους, είναι φέτος επίσης κατά 20% (περίπου 30 εκατοστά) παχύτεροι σε σχέση με πέρυσι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.