.Όφελος 5,2 δισ. στην αγορά από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ

Οικονομικό όφελος 5,2 δισ. ευρώ θα προκύψει στην ελληνική οικονομία από την υιοθέτηση των 66 προτάσεων του ΟΟΣΑ, εκτιμά ο επικεφαλής του οργανισμού,  Άνχελ Γκουρία. Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση του οργανισμού για τις στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά, χαρακτήρισε αξιοθαύμαστη την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως τέτοια εποχή του χρόνου η ελληνική οικονομία θα έχει καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνει ριζικές αλλαγές στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο στους τομείς του τουρισμού, της επεξεργασίας τροφίμων, των οικοδομικών υλικών και λιανικού εμπορίου. 

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται, στην 325 σελίδων έκθεση, είναι η αλλαγή του χρονικού ορίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων και η δυνατότητα λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. 

Επίσης, παρεμβάσεις προτείνονται στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

«Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε το 80% των προτάσεων διότι θεωρούμε πως θα έχει θετική επίπτωση στην αγορά και στους καταναλωτές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας: «Όχι επειδή το λέει ο ΟΟΣΑ, αλλά επειδή το επιβάλει η συνείδησή μας. 

Θα το πράξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος». Μάλιστα ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.