.Κίνδυνος για «παγκόσμιο πόλεμο»

Μια ένοπλη επέμβαση στη Συρία θα σημάνει τον κίνδυνο «ενός παγκόσμιου πολέμου», προειδοποίησε ο καθολικός επίσκοπος Χαλεπίου Αντουάν Άουντο, ενώ η εφημερίδα του Βατικανού επέκρινε την έλλειψη «σύνεσης» από την πλευρά των Δυτικών που εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Την ίδια ώρα, 53 στρατιώτες και 16 αντάρτες σκοτώθηκαν στην πόλη Χανασίρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην ιστορική παλιά πόλη της Δαμασκού που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, έπεσαν τέσσερα βλήματα όλμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν, τόνισε πως οι ειδικοί του οργανισμού συνέλεξαν δείγματα και άκουσαν τις μαρτυρίες θυμάτων από την επίθεση με χημικά, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για τα πυρά που δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή των επιθεωρητών.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στις αιτιάσεις Βρετανίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας, επεσήμανε πως οι δυτικοί δεν είναι σε θέση να παράσχουν αποδείξεις που θα αποδεικνύουν τις κατηγορίες περί επίθεσης με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση".
«Όλα θα εκτυλιχτούν αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.