.«Τελειώνει μια εποχή και ο κ. Σόιμπλε θα πληρώσει αυτό το λάθος»


«Η Κύπρος χρειάζεται συμμάχους. Η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει την Κύπρο να βρει συμμάχους», δήλωσε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής του κόμματος Φιλελευθέρων Γερμανίας.

Σχολιάζοντας τις διεθνείς αντιδράσεις για την απόφαση για την Κύπρο, ο κ. Χατζημαρκάκης, μιλώντας στον Alpha 9,89, ανέφερε: «Ακόμα είναι λίγο αμήχανοι οι Ευρωπαίοι για τις εξελίξεις στην Κύπρο. 

Υπάρχουν μικροαπειλές για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Ισπανοί και Πορτογάλοι, δηλώνουν πως οι ελληνόφωνοι είμαστε στο σωστό δρόμο. Και η Ιρλανδία είχε το ίδιο πρόβλημα με τις τράπεζές της».

«Η Μέρκελ έχει πολλές φορές πει ότι είναι αποφασισμένη, αλλά μετά έκανε κωλοτούμπες», σημείωσε σχετικά με τη στάση της Γερμανίας.

«Ο κ. Ολάντ να μας εξηγήσει τη γίνεται με το Μονακό, με το Λουξεμβούρο, με το Λιχτεστάιν», σημείωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, ενώ σχετικά με τις πληροφορίες για την πιθανή του παραίτηση ανέφερε: «Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της Γερμανίας. 

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι στη θέση μου. Ο Γκένσερ είχε πει ότι όλα τα κράτη μέλη είναι ίσα. Παραβιάζεται το θεμέλιο της Ε.Ε αν χτυπάς τον μικρό.»

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι οι Κύπριοι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο Β, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η Μέρκελ θα πρέπει να το δεχτεί. «Ακόμα υπάρχει η κυριαρχία των κρατών. Είμαι περήφανος για του Κύπριους συναδέλφους που πέρασαν αυτό που ήθελε ο λαός», τόνισε. 

Για την πολιτική στάση των Κυπρίων βουλευτών ανέφερε: «Να μην είσαι πρόβατο στη Βουλή και κάνεις ότι σου λένε με το πιστόλι στον κρόταφο», ενώ συμπλήρωσε ότι «το συμφέρον των Ρώσων στην Κύπρο είναι τεράστιο. Οι Ρώσοι έχουν 60 δις ευρώ».

«Ο Σόιμπλε έβαλε αυτογκόλ γιατί ήθελε να φύγουν από την Κύπρο τα ρωσικά κεφάλαια. Αντί να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι πρέπει να βοηθήσουν την Κύπρο που έχει αέριο, έκαναν το αντίθετο. Τελειώνει μια εποχή και ο κ. Σόιμπλε θα πληρώσει αυτό το λάθος», κατέληξε.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.