.Μήνυμα Σαμαρά σε Τρόικα: Να συμφωνήσουμε τώρα για φόρο 15% στις επιχειρήσεις


Λίγες ώρες πριν από την καθοριστική του συνάντηση με την Τρόικα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να θέσει ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση στην ήδη βεβαρημένη ατζέντα, μιλώντας σε συνέδριο. Από το βήμα του συνεδρίου «Αναπτυξιακή Στρατηγική - Ευρώπη 2020: 

Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα» που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στο θέμα της φορολογίας 

και ειδικότερα υπέρ της θέσπισης ενός ενιαίου μοναδικού συντελεστή φορολόγησης 15% για την επιχειρηματικότητα, προκειμένου -όπως τόνισε- να έλθουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή της ομιλίας του κ. Σαμαρά που τόνισε: «Το λέω τώρα που είναι η Τρόικα στην Ελλάδα και ζούμε σε ώρες αναταράξεων».
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθείται θα υπάρχουν τέσσερις βασικοί άξονες:

Απλούστερο φορολογικό σύστημα, τεχνολογία για επαλήθευση, αυστηρότερη τιμωρία στη φοροδιαφυγή και χαμηλότεροι συντελεστές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Τέλος, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας και ότι στόχος από εδώ και πέρα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.