.Σαμαράς: Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει


«Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε.

 «Για εμένα και την κυβέρνηση, η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από ΄δω και πέρα αρχίζει η ανηφόρα της ανάκαμψης, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα πετύχει στην αναγέννηση» και πρόσθεσε: «Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά είναι πλέον ασφαλής».

 Αναφερόμενος στο ζήτημα των τραπεζών ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μετά τις αποφάσεις του Eurogroup θα έρθει σε διαβουλεύσεις με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. 

Τόνισε ότι από τα 52,5 δισ. ευρώ που θα λάβει τους επόμενους μήνες η Ελλάδα, τα 40 δισ. θα μείνουν στο εσωτερικό της χώρας, με όσα αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της ρευστότητας. 

Επισήμανε ότι με την επαναγορά των ομολόγων η Ελλάδα γλιτώνει περίπου 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την καταβολή τόκων και τόνισε ότι αυτές οι οικονομίες θα δώσουν τη δυνατότητα στο κράτος να εκπληρώσει τα χρέη του. 

Είναι παράλογο να σου χρωστάει το κράτος και παράλληλα να είναι αυστηρό προς τους πολίτες, σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι με τα χρήματα που προκύπτουν από την επαναγορά των ομολόγων αντισταθμίζεται και με το παραπάνω η έλλειψη ρευστότητας που δημιουργήθηκε λόγω της λιτότητας. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.