.Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΓΣΕΕ για τις μειώσεις μισθών


Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

Στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται αυτή την ώρα, 300 περίπου εργαζόμενοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), που ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οδηγούνται σε απόλυση 500 εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Ιδρύματος. 

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική και εν συνεχεία διοχετεύθηκαν στο ΙΚΑ με κυβερνητική απόφαση.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), ενώ νωρίτερα το πρωί οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα γραφεία της διοίκησης του Ιδρύματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, που τελούν υπό κατάληψη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, που επίσης απουσίαζε.

Η κυκλοφορία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της εισόδου της Βουλής έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου.
Στο μεταξύ, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή της ΓΣΕΕ, κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών και αλλαγές σε ρυθμίσεις του εργατικού δικαίου.

Στην προσφυγή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι αντίθετα με το συνταγματικό πλαίσιο της χώρας και με διεθνείς συμβάσεις, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.